موقعیت سیب هفت سین در درخت می تواند بر تجمع متابولیت های اولیه و ثانویه در میوه تأثیر بگذارد. برگهای تاج پوشش بیرونی نور بسیار بیشتری را دریافت و رهگیری میکنند که منجر به افزایش سنتز فوتوسیمیلاتها میشود، که به تجمع کربوهیدرات بالاتر در میوهها تبدیل میشوند.
بنابراین، میوه های تاج پوشش بیرونی حاوی غلظت بالاتری از قند، مواد جامد محلول و ماده خشک هستند. شرایط نور کم در داخل تاج میتواند منجر به رنگآمیزی بدتر سیبها شود، اما از سوی دیگر، تابش بیش از حد زیاد میتواند باعث اختلالات فیزیولوژیکی مانند آسیب آفتاب سوختگی یا پوسیدگی میوه شود.
اکثر مطالعات ذکر شده نتایجی را در مورد پارامترهای کیفی میوه جداگانه ارائه می دهند. هیچ تحقیقی انجام نشده است که در آن تمام پارامترهای اصلی کیفیت و بلوغ میوه روی درختان یکسان ارزیابی شده و به شرایط نور و پارامترهای فتوسنتزی مرتبط باشد.
رشد و عملکرد درخت سیب به شدت به عرض جغرافیایی بستگی دارد. اوج خورشیدی در ارتفاع 55 درجه شمالی نسبت به مناطق اصلی رشد سیب زاویه بسیار کمتری دارد.
تغییرات کیفیت نور، طول روز و سطح تابش عوامل تعیین کننده برای دستیابی به پارامترهای کیفیت بالای میوه هستند. چنین نوع مطالعاتی در عرض های جغرافیایی بالا انجام نشده است.
در مطالعه ما، تنوع درون تاج نمو میوه را بررسی کردیم. هدف از این مطالعه بررسی تأثیر موقعیت رشد میوه در تاج درخت سیب بر رشد، بلوغ و پارامترهای کیفی داخلی و خارجی میوه بود.