طرز تهیه ترشی سیر قهوه ای

سیر ترشی یا ترشی سیر، یکی از چاشنی های بسیار معروف ایرانی است که در کنار غذا هایی چون ماهی، آبگوشت و… سرو می شود. ترشی سیر علاوه بر طعم عالی که دارد؛ دارای خواص منحصر به فردی نیز از جمله: سم زدایی بدن، ضد عفونی کننده دهان، باز کننده عروق قلبی، کاهش کلسترول خون، کاهش فشار خون و…. می باشد.

آنچه در این مقاله می‌خوانید:

ترشی سیر قهوه ای نوعی ترشی است که از قراردادن سیر خشک در درون سرکه تهیه می‌شود. این مخلوط پس از حداقل ۶ ماه آمادهٔ بهره‌برداری بوده و هر چه از تاریخ تهیهٔ آن بیشتر بگذرد مرغوب‌تر می‌شود به گونه‌ای که مرغوبیت آن را به سن آن مربوط می‌نمایند و سیر ترشی هفت ساله از مرغوبیت بالایی برخوردار است.در کنار خیلی از غذا های ایرانی جایگاه ویژه ای دارد.

سیر ترشی صنعتی طعمی شور دارد و به واسطه جوشاندن در سرکه، سیرهای آن قهوه ای رنگ می شود اما خواص سیر ترشی خانگی که با گذر زمان رنگش تیره شده و طعم لذیذ و به یاد ماندنی پیدا کرده، بسیار بیشتر می باشد. با اینکه افزودن سرکه و نمک به انواع ترشی ها از خواص مواد داخل آن ها کاسته و در مدت زمان طولانی باعث ایجاد مواد سمی مثل نیترات (عامل بروز درد معده و کبد) در آن ها می شود ، اما این مورد برای سیر ترشی خانگی وجود ندارد.

ترکیبات گوگردی موجود در سیر وقتی در طی فرآیند هضم قرار می گیرند، گازی تولید می کنند. این گاز وارد خون شده و باعث ایجاد بوی بد در دهان و سیستم تنفسی شخص می شود.

یکی از فواید سیر ترشی بودار این است که با وجود اینکه حاوی ترکیبات گوگردی می باشد، اما باعث ایجاد بوی تند سیر در شخص نمی شود. سیر خام را پس از پوست کندن برای 30 دقیقه در معرض هوا قرار می دهند تا خواص درمانی آن فعال شود. در سیر ترشی نیز خواص درمانی سیر به دلیل فرآیندی که دارد تا تهیه می شود، آزاد می گردند. خواص سیر ترشی برای فشار خون بالا خواص سیر ترشی چند ساله بیشتر بوده و برای بیماران قلبی و مبتلا به فشار خون بالا مفید می باشد. اشخاصی که یبوست، فشار خون پایین، بواسیر، آلرژی و معده ضعیفی دارند و یا گرم مزاج هستند به جای مصرف سیر که برایشان مضر است، از سیر ترشی استفاده نمایند. سیر ترشی بودار که ترکیبات گوگردی آن از بین نرفته برای بدن مفید می باشد. ضد ویروس، ضد سرطان، دفع سموم از کبد و سرعت بخشیدن به روند هضم غذا از دیگر خواص سیر ترشی می باشند اما بایستی در مصرف آن زیاده روی نکرد. از خواص سیر ترشی می توان به این مساله اشاره کرد که آنتی اکسیدان قوی موجود در سیر، رادیکال آزاد را که باعث بیماری می‌شود خنثی می‌کند. از دیگر فواید سیر ترشی می توان به ویتامین‌های B، C ، پتاسیم، فسفر، آهن موجود در سیر اشاره کرد. این ویتامین B موجب کارکرد مناسب روده می شود. همچنین فسفر موجب در سیر ترشی در ازدیاد حافظه موثر است. از دیگر خواص سیر می توان به خاصیت ضد انعقادی خون و کاهش دهنده غلظت خون، از بین برنده سلول‌های سرطانی و درمان تنگی اشاره کرد. درباره خواص سیر ترشی باید بگوییم که بسیاری از خواص سیر در سیر ترشی هم هست و کسانیکه سیر دوست ندارند، می توانند سیر ترشی بخورند. ولی خب همین طور که می دانید هیچ چیز خواص سیر خام را ندارد. هر چه ترکیبات آروماتیک (معطر) سیر بیشتر باشد، سیر تازه‌ تر و خاصیت بیشتری دارد. سیر‌ترشی‌ های بودار خاصیتی نزدیک به سیر تازه دارند. در سیر ترشی، سیر پخته شده یا سرخ می شود و طی فرآیندهایی موادش را کمی از دست می دهد و خو‌اص آن کمتر است. این‌که گفته می‌شود مصرف سیر‌ترشی چند ساله برای بیماران قلبی ـ عروقی مفیدتر است، هنوز از نظر علمی تحقیق جامع و کاملی در این خصوص صورت نگرفته است. ضمن این‌که باید دانست سرکه و نمک افزوده شده به سیر‌ترشی با گذر زمان از خاصیت و میزان مواد مغذی ترکیبات سیر می‌کاهد.

طرز تهیه ترشی سیر قهوه ای

ترشی سیر قهوه ای

ترشی سیر قهوه ای سیر ترشی یکی از انواع ترشی هایی است که از زمان های گذشته در ایران مورد استفاده قرار می گرفته است. شما می توانید سیر ترشی را به صورت خانگی در منزل تهیه کنید

ترشی انواع مختلفی دارد در بین ترشی های ایرانی ترشی مخلوط و سیر ترشی و ترشی بادمجان طرفداران زیادی را دارند. اگر در تهیه سیر ترشی از سس سویا استفاده کنید ظرف مدت ۴۰ روز این ترشی آماده سرو می شود و مرغوبیت آن به اندازه سیر ترشی ۷ ساله می شود.

مواد لازم

سرکه بالزامیک : به میزان لازم

سیر : ۸ بوته

شکر قهوه ای یا عسل : ۱ قاشق غذا خوری

سس سویا : ۳ قاشق غذا خوری

طرز تهیه سیر ترشی

1_ ابتدا بوته های سیر را به خوبی تمیز کنید و بشویید.

2_ سپس سیر ها را با پوست در درون قابلمه ای مناسب بریزید و سرکه بالزامیک را به همراه سس و سویا و شکر قهوه ای بر روی سیر ها بریزید و قابلمه را بر روی شعله گاز به مدت ۱۵ دقیقه قرار دهید.

4_ مرحله بعدی سیر های جوشیده را در درون یک ظرف شیشه ای درب دار بریزید و سپس مخلوط سرکه و سس و سس سویا را که با آن سیر ها را جوشانیده اید بر روی سیر ها بریزید توجه داشته باشید که روی سیرها باید به خوبی با کمک سرکه پوشانده شود. سپس شوری و شیرینی سرکه را تست کنید و درب ظرف را با کمک یک نایلون محکم ببندید و بطری حاوی سیر ترشی را در جای تاریکی قرار دهید بعد از ۴۰ روز این ترشی آماده خوردن می شود.

نکته: به ازای هر ۸ بوته شیر از ۱ قاشق غذا خوری شکر و یا عسل استفاده کنید. سیر ها را بیشتر از ۱۵ دقیقه نجوشانید زیرا له می شوند. می توانید برای این که سیر ترشی مرغوب تر شود ظرف ترشی را در زیر خاک قرار دهید. ترشی سیر با سرکه بالزامیک طعم فوق العاده ای پیدا می کند شما می توانید این ترشی را مخلوط سرکه انگور و سرکه خرما نیز تهیه کنید. در صورت تمایل می توانید به جای شکر از عسل در روش تهیه سیر ترشی استفاده نمایید. هرگز سس سویا را از مواد لازم سیر ترشی حذف نکنید زیرا این سس باعث فرآیند سریع تخمیر ترشی می شود و ترشی را خوشمزه تر می کند و زمان تخمیر ۷ ساله سیر ترشی را به ۴۰ روز کاهش می دهد.

دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.

نظرتان را ثبت نمایید.

شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.