آموزش انواع ترشی زیتون سیاه

انواع ترشی زیتون سیاه علاوه بر داشتن طعم بسیار لذیذ خواص دارویی بالایی دارد. طبق پژوهش‌های انجام شده مصرف زیتون سیاه تاثیر بسیار عالی برای جلوگیری از ابتلا به بیماری دیابت، کلسترول، فشار خون و همچنین پوکی استخوان دارد. در ادامه مطلب می خواهیم به آموزش انواع ترشی زیتون سیاه بپردازیم که شما می توانید در منزل در کمترین زمان ممکن با وسایل بسیار ساده و قابل دسترس، ترشی زیتون خانگی را با قیمتی مقرون به صرفه تهیه نمایید.

آموزش انواع ترشی زیتون سیاه

آموزش ترشی زیتون سیاه

آموزش ترشی زیتون سیاه انواع ترشی خانگی یکی از پرطرفدارترین دورچین های غذایی می باشد، ایرانیان از زمان قدیم با استفاده از انواع سبزیجات و همچنین صیفی جات ترشی های مختلفی تهیه می نموده اند. یکی از خوش طعم ترین آن ها ترشی زیتون سیاه می باشد،که به روش های مختلفی تهیه می شود.

اولین نکته در هنگام تهیه ترشی زیتون از بین بردن تلخی این محصول می باشد، همان طور که می‌دانید برخی از زیتون های سیاه طعم تلخی دارند.

برای از بین بردن تلخی زیتون ابتدا آن را درون قابلمه بزرگ ریخته و سپس آب به آن اضافه کنید، حتماً باید میزان آب در حدی باشد که روی زیتون را بپوشاند.

شعله اجاق گاز را بسیار زیاد نمایید و پس از گذشت چند دقیقه زیتون را آبکشی نمایید، این کار را چندین مرتبه ادامه بدهید، تا طعم تلخی زیتون از بین برود. در پایان کار از نمک برای خوش طعم شدن زیتون استفاده نمایید.

طرز تهیه ترشی زیتون با تمر هندی؛

ترشی تهیه شده با تمر هندی طعم ترش و ملسی دارد و بیشتر افراد تمایل بالایی برای مصرف این ترشی دارند.

  • مواد لازم؛
  • زیتون بدون هسته یک کیلوگرم
  • سرکه ۳۰۰ گرم
  • نمک و فلفل
  • تمرهندی یک بسته
  • سبزیجات معطر به میزان لازم
  • تمر هندی یک بسته
  • آب انار ۲۰۰ گرم

در ابتدا تمر هندی را درون سرکه بریزید، شما می توانید از سرکه سیب و یا سرکه انگور استفاده کنید و سپس هسته های موجود در تمر هندی را خارج کنید و به خوبی مواد را با یکدیگر مخلوط نمایید.

در ظرف جداگانه ای آب انار را با انواع سبزیجات معطر همچون گلپر و آویشن و نمک و فلفل مخلوط نمایید، سپس تمر هندی را به آن اضافه کنید.

در پایان کار زیتون بدون هسته را به سسی که از قبل آماده نموده اید، اضافه نموده و سپس آن را به خوبی با یکدیگر مخلوط کنید. حتماً برای نگهداری ترشی زیتون باید از ظروف درب دار استفاده نمایید. تا از نفوذ هوا به درون ترشی جلوگیری شود، از این طریق، از ایجاد کپک زدگی در ترشی زیتون نیز جلوگیری خواهد شد.

ترشی زیتون با سرکه؛

این ترشی یکی از معروف ترین نوع ترشی زیتون می باشد، که شما می توانید از فروشگاه های سطح کشور نیز تهیه نمایید‌.

مواد لازم؛

  • زیتون یک کیلو گرم
  • سرکه یک لیتر
  • گلپر خشک ۱۰۰ گرم
  • نعنای خشک ۱۰۰ گرم
  • گشنیز ۱۰۰ گرم
  • سیر ۱۰۰ گرم
  • نمک و فلفل
  • فلفل سبز تند

می توانید از انواع سبزیجات تازه و خشک استفاده نمایید، سبزی خشک سبب جلوگیری از ایجاد کپک زدگی درون ترشی زیتون می شود.

در ابتدا باید شاخه ها و برگ اضافه زیتون را جداسازی نمایید، اگر تمایل دارید که از زیتون بدون هسته استفاده کنید، می توانید به وسیله دستگاه های هسته گیر و یا نی هسته‌ موجود در زیتون را خارج نمایید.

ترشی پیاز سفید از مفید ترین ترشی ها می باشد.

سرکه را درون یک قابلمه بزرگ بریزید و آن را بر روی حرارت قرار دهید و اجازه بدهید که دو الی سه دقیقه بجوشد، سپس زیر شعله را خاموش نمایید و صبر کنید، تا به خوبی سرکه سرد بشود.

در ادامه کار از سبزی تازه و یا سبزی خشک استفاده نموده سپس چند حبه سیر را خرد نمایید و با یکدیگر مخلوط کنید، سپس نمک و فلفل را به آن بیفزایید.

شما می توانید از انواع بطری و ظروف آماده موجود در بازار استفاده نمایید، ظروف باید استریل و همچنین عاری از آب باشد، وجود آب درون ظرف باعث ایجاد کپک زدگی در ترشی می شود.

در ابتدا یک لایه زیتون را درون ظرف ریخته سپس مقداری فلفل سبز تند و انواع سبزیجات را به آن بیفزاید.

پس از اضافه نمودن سبزیجات دوباره چند‌ عدد زیتون به آن اضافه کنید، این فرآیند را تا انتها ادامه بدهید. در پایان کار نیز سرکه سرد شده را بر روی مواد اضافه نموده و درب بسته بندی را به خوبی ببندید و آن را درون یخچال فریزر قرار دهید. پس از گذشت یک هفته ترشی زیتون آماده مصرف می باشد.

آموزش ترشی زیتون سیاه

آموزش ترشی زیتون سیاه زیتون پرورده یکی از گران قیمت ترین نوع ترشی های موجود در بازار می باشد، که در مناطق مازندران و گیلان از این ترشی استفاده می‌نمایند، جالب است بدانید که روش تهیه ترشی زیتون پرورده سیاه کار بسیار ساده و آسانی می باشد شما میتوانید ترشی زیتون پرورده را در منزل با قیمتی مقرون به صرفه تر تهیه نمایید.

ترشی هفت بیجار خانگی فروش بالاییی دارد.

مواد لازم برای ترشی زیتون سیاه پرورده شمالی؛

  • زیتون یک کیلو گرم
  • آب انار ۵۰۰ گرم
  • رب انار ۳۰۰ گرم
  • گردو ۳۰۰ گرم
  • سیر ۱۵۰ گرم
  • چوچاق ۱۰۰ گرم
  • گلپر ۱۰۰ گرم
  • نمک و فلفل به میزان لازم

برای تهیه زیتون پرورده ابتدا تلخی زیتون سیاه را گرفته سپس هسته آن را خارج نمایید.

چند حبه سیر را درون آب سرد قرار داده سپس پوست آن را جدا نمایید و آن را به خوبی رنده کنید، شما می توان از دستگاه های خردکن استفاده نمایید که باعث افزایش سرعت کار شما نیز می شود.

گردوها را نیز به خوبی خورد نمایید و سپس آن را با سیر مخلوط کنید در ادامه کار رب انار را با آب انار مخلوط نموده و انواع سبزیجات معطر از جمله چوچاق و گلپر را به آن اضافه کنید.

البته برخی از افراد نیز از گشنیز استفاده می کنند، اگر شما دسترسی به سبزی گلپر و همچنین چوچاق نداشتید، می توانید به جای آن از نعنا استفاده نمایید.

پس از آماده شدن سس مقداری فلفل سیاه و نمک به آن اضافه نمایید، در این مرحله حتماً طعم سس را بچشید و به میزان دلخواه خود به آن نمک بیفزایید.

در پایان کار زیتون بدون هسته را با سس انار مخلوط کنید و سپس آن را در ظرف درب پوش دار مستحکم بریزید، زیتون پرورده را می توان بعد از دو الی سه ساعت مصرف نمود.

طول عمر زیتون پرورده برخلاف دیگر ترشی های زیتون کوتاه تر می باشد و شما باید آن را در کمتر از یک ماه مصرف نمایید.

اگر شما به آب انار و یا رب انار دسترسی ندارید، می توانید از جایگزین آن یعنی آب نارنج استفاده نمایید، البته اضافه نمودن آب نارنج باعث ترش شدن زیتون پرورده می شود.